Alt
Vandenhouwe
Mauro
Studierichting 
Muziek
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik ben begonnen met muziek te volgen vanaf het derde leerjaar met notenleer. Gedurende mijn jaren notenleer kreeg ik les van Marian Deboutte en Lies Six. In het vierde leerjaar begon ik met piano bij Brecht Degryse waar ik tot vandaag nog altijd les van krijg. Na mijn lessen notenleer, schakelden mijn lessen over naar MCV en samenspel. Ik kreeg van Tom Dejonckheere en Hilde Dumoulin les MCV en van Hilde Rosseel en Karl Vanneste samenspel piano.
Waarom koos je voor jouw instrument?
Ik heb heel lang getwijfeld welk instrument ik zou kiezen. Op het laatste twijfelde ik vooral tussen trompet en piano, en ik heb uiteindelijk toch gekozen voor piano omdat ik dit een mooi instrument vond met veel mogelijkheden.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
Op school, als het thema iets rond muziek is, kan ik daar meestal op antwoorden. De muziekschool heeft mij een mooie portie muziekkennis gegeven die ik nooit meer zal vergeten.
Maakte je vrienden op de academie?
Jazeker, het overkomt me wel eens dat ik ergens ben en dat ik opeens vrienden van de muziekschool terugzie en dan met hen even babbel. Zo heb ik in de zomervakantie een vakantiejob gedaan waar zonder dat ik het wist iemand van de notenleerles ook werkte, zo hebben we elkaar nog eens teruggezien en hebben we toch nog contact kunnen houden.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
De Spaanse dans van Granados en etude OP 91 nr: 10 van Moszkowski.
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Nee, want ik heb zelf ook podiumstress.
Neemt deel aan: 
Avondconcert viool en piano op 8/05