Alt
Vulsteke
Marthe
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik ben gestart op 8-jarige leeftijd met dictie in STAP Hooglede. Dit heb ik vier jaar gedaan bij Siska Viaene en Astrid Sercu. In het middelbaar startte ik drama en voordracht. Drama bij Astrid het 1ste jaar en het 2de jaar bij Karlijn Sileghem. Het 1ste jaar voordracht bij Benedikte Crombez en het 2de jaar bij Siska. De laatste 2 jaren volgde ik verteltheater bij Lara Taveirne en speltheater bij Angelo Vercamp. Ik volgde ook de laatste 3 jaar dramalab bij Karolien Verscheure.
Wat houdt een opleiding Woord precies in?
Ik zou eerst en vooral zeggen: 'doe het', want tijdens het spelen van toneel ontdek je jezelf als persoon. Je leert spelen met woorden in alle vormen en je leert creatief omgaan met expressie en je emoties.
Wat betekent de academie voor jou?
STAP was een plaats waar ik mezelf kon zijn. Een warme plek met veel nostalgie, waar ik met plezier lessen volgde.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Ja, maar dit was zeker niet door de opleiding. Dit had te maken met school omdat ik niet altijd genoeg tijd had voor schoolwerk maar elke keer wanneer ik dan buiten de les kwam, met een warm gevoel. Wist ik, dat ik dit te veel zou gaan missen.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
De leerkrachten hebben mij zeker zelfzekerder gemaakt en ook deels ervoor gezorgd dat ik vandaag sterk in mijn schoenen sta. Ik keek al deze jaren op naar ieder van hen. Ze gaven elk een deeltje van hun kennis mee, elk op hun eigen manier. Ik had het geluk veel verschillende leerkrachten te hebben doorheen mijn opleiding want iedere leerkacht gaf les op een andere manier.
Grijp je kans om een boodschap te sturen naar één of meerdere leerkrachten!
Ik wil iedereen stuk voor stuk bedanken voor jullie steun en voelbare passie voor theater. In het bijzonder wil ik Lara Taveirne bedanken. Ze is een van de meest bijzondere personen die ik al heb ontmoet in mijn leven, want les volgen bij haar voelt als thuiskomen. Ze is niet alleen een leerkracht, maar een steun en toeverlaat. Tijdens de laatste twee jaren van mijn opleiding heeft ze een plaatsje gekregen in mijn hart. Dikke merci x
Maakte je vrienden op de academie?
De meeste mensen waarmee ik samen heb gespeeld, kende ik al voor of naast de opleiding. Maar op deze manier leerde je mensen kennen op een andere manier. Ik heb ook zeker nieuwe vrienden gemaakt waar ik ook zeer veel plezier mee heb gehad.
Heb je een anekdote of een fijne herinnering die je wil delen?
Er zijn veel fijne momenten, maar als ik er eentje zou mogen uitkiezen, zou ik zeker kiezen voor 'De Zusjes Kriegel' met Astrid Sercu. Dit was vermoed ik in het 3de jaar dictie, als ik niet verkeerd ben. Dit was een toonmoment samen met al mijn klasgenoten van in de lagere school doordat we allemaal dictie deden. Het is al lang geleden maar ik heb zo hard genoten van dit toonmoment.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Ik kan alleen maar zeggen dat het geweldig zal zijn, zeker met leerkrachten als Lara Taveirne en Angelo Vercamp. Het stuk met Lara is eerder ontroerend door de prachtige tekst en het stuk met Angelo is komisch met een vleugje van herkenbaarheid voor iedereen.
Heb je een tip voor leerlingen met podiumstress?
Ik kan alleen maar zeggen 'geniet'. Dit heb ik door de jaren heen, altijd gehoord en dit werkt elke keer. Je hebt lang naar een toonmoment gewerkt dus je weet dat je dit kan. Twijfel niet aan jezelf.
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent?
Ik heb tijdens mijn opleiding al 2 keer meegedaan met een productie van de toneelgroep 'Theater Oana'. Omdat ik na het 6de middelbaar een tussenjaar neem en 10 maanden zal vertoeven in het prachtige Thailand zal ik jammergenoeg niet kunnen meedoen met de volgende productie. Maar ik wil heel graag verder theater spelen, liefst mijn hele leven lang. Dus dit is zeker niet iets dat ik zal verstoppen ergens onderaan in een lade.
Neemt deel aan: 
Theatervoorstelling 'GO, BABY GO!' - De Gulden Zonne Hooglede op 25/05
Verteltheater 'THE CRYSTAL PALACE' - De Gulden Zonne Hooglede op 30/05