Alt
Vandenbroucke
Boaz
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP
Ik volgde notenleer bij Marian Deboutte en leerde trompet bij Frank Clarysse. Na 2 jaar ben ik veranderd van trompet naar hoorn en had ik ook les van Frank Clarysse. Ik heb ook een jaar in het orkest van de muziekschool gespeeld. Mijn leerkracht toen was Koen Coppé en de dirigent van het orkest Dirk Lievens. Ik speelde hoorn tot ik 16 jaar was. Ik volgde ook Woord. Ik begon de lessen bij Benedikte Crombez, vervolgens had ik een jaar les van Shirley Sintobin en daarna had ik nog enkele jaren les van Karien Cobbe. Toen ik naar het middelbaar ging, volgde ik nog toneel en dramalab en had ik les van Gino Debeyne, Martine Geerinckx en Karolien Verscheure.
Wat houdt een opleiding Woord precies in?
In de eerste 2 à 3 jaren leer je vooral hoe je mooi moet praten. Je doet dit aan de hand van veel leuke spelletjes en bijvoorbeeld tongtwisters. In de volgende jaren improviseer je zeer veel. Je speelt veel verschillende rollen en je verzint samen met je tegenspelers een verhaal. Ik de jaren die hierop volgen, wordt er vooral gewerkt op emoties. Het vormen ervan en deze dan ook overbrengen aan je publiek. Wanneer je in het middelbaar zit, krijg je toneel en dramalab. In de lessen toneel krijg je een tekst en een personage. Je ontwikkelt je personage en brengt je tekst, dit in zijn geheel vormt dan een toneelstuk. In de lessen dramalab ga je naar toneelvoorstellingen kijken. Deze bespreek je dan uitgebreid in de les en hierdoor krijg je een kritische blik en leer je je mening uiten.
Op welke manier komt de kennis die je leerde ook van pas in je dagelijks leven?
In het dagelijkse leven kan ik mijn kennis soms op school toepassen. Dit kan bijvoorbeeld in de lessen muziek of esthetica. Ook wanneer we het hebben over theater in de lessen Nederlands kan ik mijn kennis gebruiken.
Wat betekent de academie voor jou?
Ik kijk met een positief gevoel terug op mijn studies in STAP. Ik heb heel veel geleerd en veel dingen kunnen ontdekken. STAP is ontspanning waar je toch heel wat bijleert en dat vond ik zeer tof.
Waren er momenten waarop je aan opgeven dacht?
Ik ben vorig jaar gestopt met hoorn spelen. Dit was omdat ik gewoon niet genoeg tijd had om alles nog te combineren. Ik speel wel nog in een orkest, dus ik speel zeker nog, maar met het volgen van lessen ben ik wel met spijt gestopt.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)?
De rol van leerkrachten is zeer belangrijk. Ze zorgen ervoor dat je als leerling gemotiveerd blijft en uitkijkt naar de lessen. Je leert bij van leerkrachten en ziet hoe zij bepaalde dingen doen. Ze zijn voor het vak dat je volgt toch wel je voorbeeld.
Maakte je vrienden op de academie?
Zeker! Ik heb in STAP heel veel mensen leren kennen en sommigen daarvan werden dan vrienden. Dit gebeurde vooral in de lessen toneel omdat je daar met anderen echt een groep vormt die samen ergens aan werkt.
Wat zal je brengen op Point Final! ?
Ik zal het stuk Donderdag brengen voor toneel. Het verhaal is geïnspireerd op Romeo en Julia, maar in Donderdag gaat het over de vete tussen twee slagerfamilies.
Neemt deel aan: 
Theatervoorstelling 'DONDERDAG' in De Komedie CC De Spil op 10/05 om 20u