Riet Vuylsteke
Vuylsteke
Riet
Studierichting 
Woord
Beschrijf in het kort je parcours bij STAP Vanaf ik kon ben ik gestart met dictie bij juf Ann, hier amuseerde ik me enorm. Na mijn jaren dictie schoof ik door naar drama bij Karolien en voordracht bij Benedikte, hieruit heb ik gekozen om verder te doen met dramalab dit ook bij Karolien, verteltheater en speltheater die ik beide volg bij Veerle. Na een jaartje verteltheater heb ik overgestapt naar peformancetheater ook dit was bij Veerle, wat ik nu al 2 jaar doe. Dit jaar studeer ik af in speltheater en dramalab.
Wat houdt een opleiding Woord precies in? Je leert omgaan met verschillende meningen, je leert je taal op de juiste momenten aan te passen aan de omgeving.
Wat betekent de academie voor jou? Op het toneel heb ik mezelf leren kennen, je kunt altijd jezelf zijn. Extravert is helemaal oké, ik hou ervan dat het podium de wereld is.
Kan je iets vertellen over de rol van je leerkracht(en)? Mijn allerliefste Veerle, ze heeft uren geduld met me! Riet leer je tekst, Riet komaan concentreer je, hup Riet bewaar je energie voor op scène. Ik apprecieer haar enorm, het doorzettingsvermogen om stukken af te krijgen, om voorprogramma's te spelen... Ik beloof het dat ik in het vervolg meer met mijn teksten zal bezig zijn ;) groetjes Riet x
Maakte je vrienden in de academie? Jaaa, vrienden voor het leven!!!
Wat zijn je verdere plannen nu je afgestudeerd bent? Ik zal verder blijven mijn jaren vertel- en speltheater afwerken. Ook kijk ik ernaar uit om later aan te sluiten bij de groep van afgestudeerde aan de academie. Ik wil later acteren bij verschillende toneelverenigingen.
Wat miste je het meest tijdens de Corona periode en waar kijk je naar uit? Ik mis het meest spelen voor een groot publiek, ik sta graag eens in de spotlights ;)