Alt
Datum: maandag, 7 mei, 2018 - 19:30
Deelnemers:
Katrijn Dewaele
Dwarsfluit
Concerto in Sol gr: I. Allegro non molto
C. W. Gluck
C. W. Gluck was een Duits operacomponist uit de vroege klassieke periode. Hij staat bekend als hervormer van het operagenre. Met zijn Orfeo ed Euridice ontketende hij haast een revolutie in de operawereld. Dit eerste deel uit zijn fluitconcerto in sol groot heeft een opgewekt karakter.
Suite romantique: III. Menuet grave en IV. Presto
M. Berthomieu
Marc Berthomieu was een Frans componist die leefde van 1906 tot 1991. Hij studeerde aan het conservatorium van Parijs en schreef vooral veel liederen en kamermuziekwerken voor fluit. Van dit vierdelig muziekstuk brengt Katrijn voor jullie het derde deel, een menuet en het vierde deel, Presto, met een zwierig karakter.
Tom Lievens
Trompet
En la Confiteria Ideal
Raymond Yiu
De Chinese componist, jazzpianist en dirigent Raymond Yiu is geboren in Hong-Kong in 1973. Zijn compositie En la Confiteria Ideal voor trompet en piano uit 2005 is gebaseerd op het Chinese populaire lied Night Shanghai. La Confiteria Ideal is een danszaal in Buenos Aires waar tangofanaten samenkomen om aan de alledaagse sleur te ontsnappen. Repliek: Ward Rammant, percussie.
Eleanor Rigby & When I'm Sixty-Four
John Lennon & Paul McCartney, arr. John Glenesk Mortimer
Deze 2 nummers uit 1966 van The Beatles werden eigenlijk geschreven door Paul McCartney alleen. Ook hij zong in beide nummers de hoofdstem. Repliek: Jurgen Tempelaere, trompet.
Elien Cracco
Dwarsfluit
Sonate I. Heiter bewegt/II. Sehr langsam
P.Hindemith
Paul Hindemith was een Duits componist, altviolist, violist, muziekpedagoog, organist, muziektheoreticus en dirigent. Veelzijdigheid, dit voldoet wellicht het best als korte omschrijving van Paul Hindemith. Als componist schreef hij voor allerlei bezettingen in uiteenlopende genres. De sonate voor fluit en piano ontstond temidden van een hele reeks sonates in diverse bezettingen (tussen 1935 en 1940).
Sonate I.Moderato
S.Prokofiev
De sonate voor fluit en piano in D opus 94 is een compositie van de Russische componist Sergej Prokofjev. Hij componeerde dit werk tussen 1942 en 1943 en het bestaat uit vier delen. Het werk is geschreven in een neo-klassieke en tegelijkertijd lyrische stijl. Het stuk werd één van de populairste kamermuziekwerken voor fluit. In 1943 schreef Prokofiev een bewerking voor viool. Het eerste deel Moderato is geschreven in de traditionele sonatevorm.
Ensembles:
Schwoeng
Kristof Allaert
PFDeelnemers: Depotter, Nina - M3 (sam) - leerling van Allaert, Kristof; Victor, Victorine - M3 (sam) - leerling van Allaert, Kristof