Alt
Datum: donderdag, 3 mei, 2018 - 19:30
Deelnemers:
Nicolas Mulliez
Gitaar
Beloved little worm from wild strawberries
A. Vinitsky
A. Vinitsky (*1950) is een Russisch gitarist, die als klassieke gitarist én als jazz-gitarist afstudeerde. Hij schreef niet enkel stukken voor gitaar maar ook theoretische werken over compositie en ritmiek. Dit pittig en ritmisch stuk maakt deel uit van een "Jazz suite for children".
Spiritual
K. Vercruysse
K. Vercruysse is een componist en gitarist uit Roeselare. Hij schrijft niet enkel muziek voor gitaarsolo maar ook voor gitaarorkest, gitaarduo, trio, kwartet enz.. "Spiritual" is een stuk dat doet denken aan de oorspronkelijke religieuze spirituals die hun wortels hebben in de slavernij en ontstonden in de zwarte gemeenschap in Amerika.
Emma Priem
Cello
5 old French Dances:1. L?Agréable/ 2. La Provençale
M. Marais
Les Larmes de Jacqueline
J. Offenbach
Variations Symphoniques op. 23
L. Boëllmann
Robin Wallaert
Gitaar
Jan De Baene
Trombone
Pastorale
E. Ewazen
dit koraalachtig werk is oorspronkelijk geschreven voor 2 trombones en piano. De versie van vandaag is deze voor trombone, bastrombone en piano. Toen Jan dit werk te horen kreeg , was hij meteen verkocht en wou dit zeker spelen op zijn eindexamen. De mix van muzikaliteit en toch enkele technische uitdagingen spraken hem onmiddellijk aan. Voor het invullen van de bastrombonepartij vroeg hij Frank Lepoutre om hem in dit avontuur te vergezellen. Frank is zijn collega -trombonist uit de KF Ridder Janszonen uit Dadizele.
Slide Ride
G. Danner
Dit pittige werk van de Amerikaanse componist Greg Danner is zeker een verrijking voor de tromboneliteratuur. Jan ontdekte dit werk op Youtube in zijn zoektocht naar een geschikt werk voor trombone en harmonie. Een heuse uitdaging voor hem maar zeker ook voor zijn vrienden van de Harmonie uit Ledegem die hem in dit virtuoze stuk gaan begeleiden. Het werk is opgedeeld in 3 korte , aan elkaar gecomponeerde delen. In het eerst fragment horen we een virtuoze solist die doorheen heel wat maatwissels het hoofdthema aanbrengt. Het middendeel is eerder lyrisch en daar toont de solist dat hij een grote tessituur aan kan. De finale is dan eerder een mix tussen de eerder aangebrachte thema's.
Jolien Verborgh
Altsaxofoon
Pequena Czarda
P. Itturalde
De Spaanse componist Pedro Iturralde (* 1929) moet worden beschouwd als zowel pionier als 'founder' van de Spaanse jazzmuziek. 'Pequeña Czarda' (kleine dans) is een virtuoze kleine solo voor saxofoon en piano in klassieke stijl
Caprice for saxophone
Stephen Bulla