Alt
Datum: zaterdag, 28 april, 2018 - 15:00 tot zondag, 29 april, 2018 - 14:59
Deelnemers:
Tuur Bruynooghe
Gitaar
El Testament d' Amelia
M. Llobet
Danza India
A. Coeck
Milonga
J. Cardoso
Fiebe Meulemeester
Dwarsfluit
Sonate in F TWV 41:F4 : 1 Vivace
G. Ph. Telemann
In 1728 en 1729 publiceerde Georg Philipp Telemann 'Der getreue Musikmeister', het allereerste muziektijdschrift. Daarin verschenen sonates, aria's en andere stukken voor vaak heel uiteenlopende bezettingen. Telemann richtte zich met deze publicatie, die over heel Europa verspreid werd, tot de (getalenteerde) amateurmuzikant. Deze avond hoort u het eerste deel van de sonate in F, voor fluit en basso continuo.
Jazz-Suite : Baroque and Blue
C. Bolling
Pianist en componist Claude Bolling was een centrale figuur in de Franse jazz-scene van de jaren '60 en '70. De suite voor fluit en jazz-trio, uit 1975, droeg hij op aan zijn charismatische landgenoot Jean-Pierre Rampal. Dat was één van de meest beroemde fluististen van de tweede helft van de 20ste eeuw.
Marie Nevejan
Piano
Nocturne op. 9, nr.2
F. Chopin
Van alle componisten is Chopin wellicht diegene die het meest met de piano wordt geassocieerd. Op een antal kamermuziekwerken en liederen na, componeerde hij uitsluitend voor dit instrument en hij gebruikte en ontwikkelde daarbij de mogelijkheden ervan op ongeëvenaarde wijze. De Nocturnes opus 9 zijn een set van drie nocturnes geschreven tussen 1830 en 1832. Deze tweede nocturne wordt beschouwd als het beroemdste stuk van Chopin. Hij componeerde deze toen hij ongeveer twintig jaar oud was. Deze bekende nocturne is in een afgeronde binaire vorm met een coda. Ze opent met een legato-melodie, met sierlijke opwaartse sprongen die steeds wijder worden naarmate de lijn vordert.
Michelle Tempelaere
Dwarsfluit
Concerto in F opus 10 nr.5, RV 434 : 1 Allegro ma non tanto
A. Vivaldi
In 1728 zorgde Vivaldi in Italië voor een primeur, met de publicatie van een bundel met 6 fluitconcerto's. Het concerto in F was een adaptatie van een concerto voor blokfluit en orkest, dat hij een jaar eerder had gecomponeerd.
Inerta ento Rapida
P. Delaere
Voor de Vlaamse saxofonist, componist en dirigent Pieter Delaere is muziek een universele taal. Daarom grijpt hij voor de titels van zijn composities terug naar het Esperanto, de taal die ook universele ambities had. Inerta ento Rapida betekent : Traag en Snel.
Samenspelgroep
Luk Neirynck
PFDeelnemers: Soenen, Warre - M3 (ins) - leerling van Neirynck, Luk; Decuypere, Floor - H3 (ins) - leerling van Neirynck, Luk;
Repliek: Arteel, Warre; Carly, Willem; Decock, Julie; Dedrie, Thibaut; Delrue, Seppe; Deseck, Michiel; Kerkhof, Tim; Lannoo, Sander; Maddens, Sam; Ockier, Noor; Persyn, Lander; Raes, Lisa; Reynaert, Paul; Roels, Felix; Segaert, Kobe; Soenen, Jutta; Swaenepoel, Anthe; Vanacker, Ann; Vandecappelle, José; Vandenbroucke, Boaz; Vercaigne, Hanne; Vereecke, Luka
Suite Amusante: Allegretto - Meno Mosso
T. Verhiel
Dit werk opent met een vrolijk allegretto-thema, gevolgd door een rustige walsmelodie. Het werd door Ton Verhiel geschreven voor de harmonie 'Eendracht' uit Heerlen. Deze compositie heeft geen andere pretentie dan de toehoorder te amuseren, vandaar de titel. Ton Verhiel genoot een opleiding als saxofonist. Hij is/was werkzaam als docent saxofoon aan de Muziekschool van Sittard, als vakleerkracht muziek aan een basisschool én een school voor verstandelijk gehandicapten, en als muziekrecensent.
Pop Tune Variations: Fast - Slowly
K. Pletinckx
Koen Pletinckx studeerde aan de kunsthumanioras van Gent en Brussel als saxofonist. Verder studeerde hij nformatica en werkt hij als computerprogrammeur/analist voor de overheid. Hij zegt over zichzelf, dat muziek zijn belangrijkste en mooiste hobby is. Hij componeerde verschillende werken voor blaasorkesten. De bedoeling van zijn composities is werken te schrijven waarin hij plezier schept tijdens het creëren, die leuk zijn om te spelen, én aangenaam zijn om te beluisteren.
Coldplay Classics: Clocks - Paradise - Viva la Vida
Coldplay/M. Brown
We spelen van de bekende popgroep 'Coldplay' een mix van een drietal klassiekers: 'Clocks': schreef zanger Chris Martin bij het overlijden van de moeder van zijn vrouw. 'Paradise': Dit lied gaat over de grote, mooie dromen en verwachtingen die je hebt over het leven als je jong bent. Maar als je opgroeit, zul je ervaren dat niet alles rozengeur en maneschijn is. De zon moet eerst ondergaan om weer op te kunnen komen. Ondertussen blijf je dromen over het paradijs. 'Viva la vida': Een oproep om het leven te vieren, omdat alles voorbijgaat en relatief is. Al ben je nu sterk en heb je de touwtjes in handen, toch kan je uiteindelijk zwak en afhankelijk zijn. Bouw niet op zand maar op rotsgrond, en kies voor vrede en vrijheid.
Gitaarensemble
Jan Wauters
PFDeelnemers: Lietaert, Nand - M3 (ins) - leerling van Wauters, Jan
Repliek: Leagre, Anton; Debevere, Pedro; Byttebier, Glycera
The other dance
Jan Bartlema
Als de stilte voor de storm, zo begint The Other Dance, met één noot, uitgroeiend tot een wilde dans en dan weer langzaam uitdovend tot een meditatief akkoord...
The Chippewyan Nail Dance
Annette Kruisbrink
In een sfeer van primitief indianenritueel exploreert deze Naildance allerlei exotische effecten op de gitaar: luister naar het kloppen, tikken, krabben, ... Wist je dat een gitaar zo kon klinken?
Rumba
Dieter Kreidler
Deze Rumba sleept je mee in een draaikolk van Zuid-Amerikaans temperament. Laat je gaan!