Alt
Datum: zaterdag, 28 april, 2018 - 19:30
Deelnemers:
Imanni De Meulenaere
Viool
Mallorca
I. Albéniz
Isaac Albéniz was een Spaanse componist en pianist. Veel van zijn werken, oorspronkelijk geschreven voor piano, werden verschreven voor andere instrumenten, vaak voor gitaar. Dit was ook het geval voor het werk Mallorca. Het werk verwijst naar een stijl van klaagzang, in het bijzonder naar het eiland Mallorca, dat gezongen wordt door iemand die rouwt om het verlies van een overleden verloofde.
Concerto voor 2 violen : eerste deel
J.S.Bach
J.S.Bach was een Duitse componist van barokmuziek. Hij was daarnaast ook organist, klavecinist, violist, muziekpedagoog en dirigent. Hij wordt beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek. Hij schreef het dubbelconcerto in 1720. In die periode was hij kapelmeester te Köthen en moest hij zijn orkest regelmatig van nieuw materiaal voorzien. Later herzag hij het concerto. Het is opgezet naar de voorbeelden van Italiaanse componisten zoals Corelli en Vivaldi met een ritornello-structuur in het openingsdeel. Dit is een steeds terugkerend instrumentaal refrein. Het concerto bevat 3 delen in de volgorde snel-langzaam-snel.
Joke Verhaeghe
Dwarsfluit
Konzert für Flöte D: III. Rondeau
A.Stamitz
Johann Anton en zijn broer Karl Philip Stamitz kregen hun eerste vioolles van hun vader Johann Wenceslaus Anton Stamitz , en na diens vroege overlijden door Christian Cannabich.Samen met zijn broer vertrok hij in 1770 naar Parijs. In zijn werk kan je de overgang horen van de strenge polyfone muziekstijl van de late baroktijd tot de vloeiender speelwijze van de roccoco-tijd. Hij schreef veel werken voor orkest zoals dit concerto voor fluit en orkest. In het derde deel keert het rondo thema steeds terug als hoofdthema, een soort refrein.
Suite Antique I.Prélude II. Ostinato
J.Rutter
John Rutter is een Brits componist, organist en koordirigent. Hij schrijft hoofdzakelijk composities voor koren vaak kerkmuziek. In zijn composities durft hij invloeden te gebruiken vanuit de popmuziek en de jazz. Je hoort dit voornamelijk in zijn asyncopische ritmes. Suite Antique is geschreven in 1979 voor fluit, klavecimbel en strijkorkest en is een 6-delig werk. Het was zijn populairste orkestwerk.
Tiemen Laurent
Trompet
On Two Wheels
B. Coppé
On Two Wheels komt uit het driedelige werk Stuntrider van Bart Coppé. Zoals een stuntman met een auto op twee wielen kan rijden, zo speelt de solist dit stuk ook met maar twee ?volwaardige? ventielen. Het buisje van het tweede ventiel wordt hiervoor verwijderd waardoor alleen ventiel één en drie gebruikt kunnen worden. Wanneer het tweede ventiel toch ingedrukt wordt, krijg je een speciaal ?clarino-effect?. De eerste vier noten (la-do-re-mi) vormen de kop van het thema dat in ieder deel van Stuntrider terugkeert.
Finale voor trompet en piano
P. Steegmans
De Hasseltse componist Paul Steegmans schreef verschillende werken voor koper en piano waaronder deze Finale. Het is een bruisend werk dat klein begint, maar zich geleidelijk aan ontwikkelt naar een grote Point Final.
Justine Baillieu
Viool
Cantabile op. 17
N. Paganini (bew. G. Van Rompaey)
Om te beginnen zal ik een bewerking van Cantabile op. 17 van Niccolo Paganini spelen, op gitaar begeleid door Nand Lietaert. Paganini was een heel bekend Italiaans violist en componist die leefde in de 18de-19de eeuw. Cantabile komt van het Italiaanse "cantare", dat zingen betekent. Dit wijst er dus op dat mijn stuk als gezongen gespeeld moet worden. Een niet te onderschatten opdracht die we samen tot een goed einde willen brengen.
Fünf Stücke für 2 Violinen und Klavier : nr. 1 Präludium
D. Shostakovich (bew. L. Atovmyan)
Deze "Prelude" van Shostakovich is een duet voor 2 violen met pianobegeleiding. Shostakovich was een Russisch pianist en componist die leefde in de 20ste eeuw. Zijn "Prelude" heeft een dromerige sfeer, wat het dan ook een heerlijk stuk maakt om te spelen. Hopelijk kan ik het stuk goed tot zijn recht laten komen en jullie ontroeren.
Warre Anckaert
Trombone
Song of Farewell
Ph. Sparke
St Louis Blues
W.C. Handy
Ensembles:
Tocando
Debel, Joke; Lietaert, Bert; Vankersschaever, Beatrijs; Vanoverschelde, Ann; Vercruysse, Karel
PFDeelnemers: Haneca, Silke - M3 (sam) - leerling van Lietaert, Bert; Masschelein, Jente - M3 (ins) - leerling van Lietaert, Bert; Versyck, Jonathan - M3 (ins) - leerling van Lietaert, Bert; Goddyn, Simon - M3 (ins) - leerling van Debel, Joke; Verhaeghe, Anton - M3 (ins) - leerling van Debel, Joke; Degryse, Marie - M3 (sam) - leerling van Vercruysse, Karel; Denijs, Fiebe - M3 (ins) - leerling van Vercruysse, Karel; Elegeert, Lara - M3 (sam) - leerling van Vankersschaever, Beatrijs; Steelandt, Charlotte - M3 (ins) - leerling van Vankersschaever, Beatrijs; Devos, Marthe - M3 (sam) - leerling van Vanoverschelde, Ann; Vandenberghe, Emma - M3 (sam) - leerling van Vanoverschelde, Ann; Vermeulen, Sebastiaan - M3 (sam) - leerling van Vanoverschelde, Ann; Christiaen, Lowie - H3 (ins) - leerling van Lietaert, Bert; Hemeryck, Céderic - H3 (sam) - leerling van Lietaert, Bert; Bruynooghe, Tuur - H3 (ins) - leerling van Debel, Joke; Dierckens, Charlotte - H3 (sam) - leerling van Debel, Joke; Loncke, Maud - H3 (ins) - leerling van Debel, Joke; Mulliez, Nicolas - H3 (sam) - leerling van Debel, Joke; Wallaert, Robin - H3 (ins) - leerling van Vercruysse, Karel; Decoster, Lynn - H3 (sam) - leerling van Vanoverschelde, Ann; Vanoverschelde, Febe - H3 (sam) - leerling van Vanoverschelde, Ann