Alt
Datum: zaterdag, 28 april, 2018 - 11:00 tot zondag, 29 april, 2018 - 10:59
Deelnemers:
Charlotte Dierckens
Gitaar
Verde smeraldo
A. Valente
A. Valente is gitarist en leerkracht gitaar aan de academie van Heist-op-den-Berg. Hij schreef heel wat composities voor gitaar. Verde smeraldo is Italiaans voor smaragdgroen, het stuk maakt deel uit van "La scatola dei colori", wat "kleurdoos" betekent.
Exuberance
K. Vercruysse
K. Vercruysse is gitarist en componist. Hij schrijft muziek voor gitaar, solo en duo, en voor gitaarorkest. Hij speelt in diverse ensembles. "Exceburance" betekent uitbundigheid, enthousiasme, vrolijkheid. Het melodieuze eerste thema en het energieke karakter van het tweede deel weerspiegelen dit perfect.
Jozefien Dierynck
Cello
Romanze nr 1 voor 2 cello's en piano
H. Wenzel
Als ik aan Sarah en Jozefien vroeg wat ze ervan vonden om voor point final een stukje samen te spelen, moest ik niet lang wachten op antwoord. ?Hoe leuk!? Romanze is een heel zangerig werkje, een amusementsstukje van de Duitse componist Hermann Richard Wenzel.
Cellomomente :nr 3. Nebelsonne en nr 6. Mai
M. König
De Duitse componiste Magdalena König schreef enkele sfeervolle stukjes voor cello en piano. Van haar tweede bundel speelt Jozefien Nebelsonne (mistzon) en Mai (mei). Het zijn eigentijdse werkjes, aangenaam om te spelen en naar te luisteren.
Céderic Hemeryck
Gitaar
Berceuse
L. Brouwer
Een wat a-typsich werk in het oeuvre van de Cubaanse gitarist/componist, in die zin dat je er niet zijn gekende en heel eigen harmonisch idioom in hoort.. Dit werk is gebaseerd op een Cubaans volkslied en is erg lyrisch van aard.
Amigo
C. Ruebens
De titel verwijst naar de Spaanse flamencogitarist Vicente Amigo, aan wie het een hommage is. Het werk is rapsodisch van opbouw, met een improvisatorisch aandoende intro, een lyrisch thema en vurige akkoordpassages.
Sarah Landuyt
Cello
Romanze nr 1 voor 2 vc en pi
H. Wenzel
Salut d'amour op.12
E. Elgar
Salut d'amour" is een van de bekendste werken van de Engelse componist Edward Elgar. Oorspronkelijk is dit meesterwerkje voor viool en piano geschreven. De cello als zangerig instrument komt hier zeker aan bod.
Cellomomente II: nr 4: Sommergroove
M. König
Van de Duitse componiste Magdalena König speelt Sarah Sommergroove. Een groove legt meer de nadruk op ritme dan op melodie of harmonie. Het is een ritme dat swingt. Je hebt zin om erop te dansen of te bewegen.
Emilia Coghe
Accordeon
L'enfant démon
C. Thomain
Revirado
A. Piazzolla
Sous le ciel de Paris
H. Giraud
Ensembles:
Samenspelgroep
Koen Coppé
PFDeelnemers: Declercq, Laurien - M3 (sam) - leerling van Coppé, Koen Mulliez, Pauline - M3 (ins) - leerling van Coppé, Koen Wullaert, Fiebe - M3 (ins) - leerling van Coppé, Koen Anckaert, Warre - H3 (sam) - leerling van Coppé, Koen Bekkers, Sarah - H3 (ins) - leerling van Coppé, Koen Dumortier, Samuel - H3 (sam) - leerling van Coppé, Koen
Repliek: Allegaert, Hans Blockeel, Johannes Callaerts, Koenraad Declercq, Laurien Degryse, Emma Dely, Meike Demunster, Jana De Westelinck, Vitas Godderis, Sebastien Gruwier, Ilias Haverbeke, Kaat Lievens, Valentijn Neyrinck, Bram Slos, Marthe Vanderhaeghe, Emilia Vandeweghe, Margo Van Nieuwenhuyse, Wannes Verhaege, Hanne
Air & Calypso
Patrick Millstone
Beauty and the Beast
Arr. Paul Lavender , music Alan Menken
Ensemble: kwintet
Koen Coppé
PFDeelnemers: Patteeuw, Lisa - H3 (ins) - leerling van Coppé, Koen Devos, Evy - M3 (ins) - leerling van Coppé, Koen Wierinck, Jade - M3 (ins) - leerling van Coppé, Koen
Repliek: Hermans, Valentijn Baert, Fabienne
Slow Song nr 3
Anatoly Liadov
uit Eight Russian Folksongs
Mozart's Turkey rock mambo
Terence Greaves